Κορυφαία εξέλιξη για τη Ναυτιλία το 2022: Περιβαλλοντικά αποδεκτά λιπαντικά με υψηλά επίπεδα απόδοσης!

Το BIOMAX™ βοηθά τους πλοιοκτήτες να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές EAL υπερβαίνοντας ταυτόχρονα τις επιδόσεις του κλάδου

Τα βιοδιασπώμενα, βιοανανεώσιμα, περιβαλλοντικά αποδεκτά λιπαντικά, που είναι μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον, συχνά δεν παρέχουν τα ίδια επίπεδα απόδοσης με τα παραδοσιακά βιομηχανικά λιπαντικά. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο χρόνο συντήρησης και υψηλότερο συνολικό κόστος διαχείρισης πλοίων.

Προκειμένου να γεφυρώσει αυτό το χάσμα απόδοσης, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Royal Purple® εργάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία ώστε να βρει λύση. Το αποτέλεσμα είναι τα BIOMAX™, τα περιβαλλοντικά αποδεκτά λιπαντικά (Environmentally Acceptable Lubricants – EALs) που φέρνουν επανάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η βασική διαφορά των BIOMAX™ είναι η σύστασή τους από συνθετικά μόρια που είναι βιοδιασπώμενα, βιοανανεώσιμα, μη τοξικά ή βιοσυσσωρεύσιμα, και η οποία είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της Royal Purple. Αυτές οι ανώτερες τεχνολογίες είναι βιώσιμες και ανταποκρίνονται στους στόχους προστασίας του περιβάλλοντος με αξεπέραστη απόδοση και ασφάλεια για πολλαπλές εφαρμογές.

«Η μάρκα μας Royal Purple είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη λύσεων συνθετικών λιπαντικών που προάγουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Rusty Waples, Διευθυντής Brand and Product Management για το τμήμα Performance Brands της Calumet. «Τα περιβαλλοντικά αποδεκτά λιπαντικά (EAL) BIOMAX™ της Royal Purple προσφέρουν απόδοση χωρίς συμβιβασμούς, ενώ πληρούν και υπερβαίνουν τις αυστηρές απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Σήματος, και των αντίστοιχων προδιαγραφών και απαιτήσεων των ΗΠΑ, του EPA και του VGP/VIDA».

Η μάρκα Royal Purple περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά προϊόντων BIOMAX™ EAL που βασίζονται στην απόδοση, επεκτείνοντας το χρόνο ανάμεσα στα διαστήματα αποστράγγισης και μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας του εξοπλισμού για συντήρηση. Επιπλέον, είναι πλήρως συμβατά με ελαστομερή στεγανοποίηση εξοπλισμού.

Επισκόπηση των προϊόντων BIOMAX™ EAL:
• BIOMAX™ EAL Gear Oil: Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον λάδι κιβωτίου ταχυτήτων (με Synerlec®) που μειώνει συχνά τις θερμοκρασίες λειτουργίας, παρέχει υψηλής αντοχής φιλμ και αποκαθιστά τη σταθερή απόδοση σε ασταθή συστήματα ταχυτήτων.
• BIOMAX™ EAL Hydraulic Oil: Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υδραυλικό λάδι (με Synerlec®) που ελέγχει την οξείδωση, παρέχει καθαρότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του λαδιού.
• BIOMAX™ EAL Stern Tube Oil: Είναι ένα περιβαλλοντικά αποδεκτό λιπαντικό σωλήνα πρύμνης που παρέχει εξαιρετική συμβατότητα με ελαστομερή, προστασία από τη σκουριά, εξαιρετική θερμική και υδρολυτική σταθερότητα.

 

eep logo