Η Capital Ship Management προχωρά σε απανθρακοποίηση του στόλου της

Σε συνεργασία με τον ABS

Ο ABS και η Capital Ship Management υπέγραψαν μια συμφωνία ορόσημο για την υιοθέτηση της κορυφαίας στον κλάδο πλατφόρμας ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης του ABS, με σκοπό την υποστήριξη της στρατηγικής βιωσιμότητας της Capital.

Το My Digital Fleet του ABS είναι η μόνη προσαρμόσιμη πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων που ενοποιεί, με απρόσκοπτο τρόπο, τα δεδομένα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για την πραγματοποίηση βιώσιμων λειτουργιών και τη μείωση λειτουργικών κινδύνων. Τα περιβαλλοντικά δεδομένα παρέχουν εικόνα για τον αντίκτυπο των καθημερινών αποφάσεων στο αποτύπωμα άνθρακα ενός πλοίου και επιτρέπουν την αναγνώριση των επιλογών βελτίωσης για έναν βιώσιμο στόλο. Τα επιχειρησιακά αυτά δεδομένα παρέχουν αξιόπιστες γνώσεις για τη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του πλοίου.

"Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε την Capital στο ταξίδι προς την αειφορίας. Το My Digital Fleet έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους πλοιοκτήτες και τους φορείς που βλέπουν μπροστά, όπως η Capital, για την εκπλήρωση των στόχων τους με σκοπό την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, την ψηφιοποίηση και την υλοποίηση ευρύτερων στόχων βιωσιμότητας. Μέσω προηγμένων αναλύσεων, η πλατφόρμα παρέχει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας για την περιβαλλοντική και επιχειρησιακή απόδοση ενός μεμονωμένου πλοίου ή ολόκληρου στόλου, επιτρέποντας τη λήψη προληπτικών αποφάσεων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα καθημερινά, δήλωσε ο Paul Sells, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ABS Digital Solutions LLC.

"Στην Capital, επιδιώκουμε οι ψηφιακές τεχνολογίες να χρησιμοποιούνται σε κάθε πλευρά των εργασιών μας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας καθώς και την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από εκπομπές άνθρακα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα εφαρμόσουμε την πλατφόρμα ψηφιοποίησης και απανθρακοποίησης My Digital Fleet του ABS", δήλωσε ο Νικόλαος Βαπόρης, Τεχνικός Διευθυντής της Capital.

Η συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση της Capital με στόχο την απανθρακοποίηση των λειτουργιών της, ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση για τη διασφάλιση πληροφοριών του ABS και την αναγνώριση επενδύσεων σε τεχνολογίες απανθρακοποίησης στις νέες της παραγγελίες σε δεξαμενόπλοια μεσαίας εμβέλειας.

Capital και Lloyd’s Register διερευνούν τη χρήση βιοκαυσίμων σε πιλοτική φάση

Παράλληλα, η Capital και η Lloyd's Register (LR) θα πραγματοποιήσουν δοκιμές για τη χρήση βιοκαυσίμων στα πλαίσια νέου πιλοτικού προγράμματος, υποστηρίζοντας τις έρευνες στον κλάδο της ναυτιλίας για καύσιμα χαμηλών έως μηδενικών εκπομπών άνθρακα, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους του ΙΜΟ για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG). Η δοκιμή αφορά τη χρήση μείγματος ναυτιλιακού καυσίμου με βιοκαύσιμα στο υπό διαχείριση, από την Capital, δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου "Apollonas", χωρητικότητας 300.000 τόνων DWT.

Ως μέρος του ερευνητικού έργου, η ομάδα της LR Maritime Performance Services (MPS) θα αναλάβει την αξιολόγηση κινδύνου του λειτουργικού αντίκτυπου των βιοκαυσίμων, θα κατευθύνει την ανάπτυξη, την εφαρμογή και τον υπολογισμό του προγράμματος παρακολούθησης των εκπομπών ρύπων και επιπλέον θα πραγματοποιήσει τη συνολική επαλήθευση των αποτελεσμάτων από ανεξάρτητο (third party) φορέα. Η Υπηρεσία Ανάλυσης Ναυτιλιακών Καυσίμων (FOBAS) της LR θα πραγματοποιήσει επίσης την αξιολόγηση και τον χαρακτηρισμό της ποιότητας των βιοκαυσίμων για να καλύψει όλες τις πτυχές της νέας διαχείρισης καυσίμων.

Ο κ. Θεοδόσης Σταματέλλος, Περιφερειακός Διευθυντής της Lloyd's Register δήλωσε: "Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στο ναυτιλιακό κλάδο για να μάθουμε περισσότερα για τη χρήση των βιοκαυσίμων, καθώς κάνουμε μια ‘πλοήγηση’ στις επιδιώξεις του IMO για τα GHG, και ειδικά στην προοπτική για μείωση των εκπομπών ρύπων, τη συμβατότητα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ανεφοδιασμού και το κόστος που συνεπάγονται. Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Capital σε αυτό το πιλοτικό έργο, ώστε να δοκιμάσουμε την ασφαλή χρήση των βιοκαυσίμων στη ναυτιλία. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε την πολυετή εμπειρία και να αξιοποιήσουμε την απαράμιλλη τεχνογνωσία και τις αναλυτικές δυνατότητες σε δοκιμές καυσίμων ώστε να προωθήσουμε την έρευνα του ευρύτερου κλάδου για αυτά τα καύσιμα και τις τεχνολογίες χαμηλών έως μηδενικών εκπομπών άνθρακα".

Ο κ. Νικόλαος Βαπόρης, Τεχνικός Διευθυντής της Capital Ship Management δήλωσε: "Υποστηρίζουμε την έρευνα για διάφορες λύσεις απανθρακοποίησης, όπως η χρήση βιοκαυσίμων στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να συμβάλουμε στη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα του κλάδου, σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα του ΙΜΟ για την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το ερευνητικό έργο, καθώς είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε με την LR και να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για την προστασία του περιβάλλοντος".

capital.gr

 

ETEKA_Desktop

eep logo