H WIMA στα Ποσειδώνια 2022

«ELECTRIC DREAM»: η ηλεκτρική ενέργεια στη ναυτιλία

Η Ελλάδα, θέλει και μπορεί να αναπτύξει τη δική της ναυπηγική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών πλοίων, στην ενεργειακή μετάβαση για πράσινη ναυτιλία.

Η WIMA, συνδυάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας μας, σε συνεργασία με το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της και αξιοποιώντας την κλαδική γνώση της, έχει στόχο να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία τόσο για την ίδια την Ένωση όσο και για τα Μέλη της αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Η WIMA έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη, ενός εμβληματικού έργου το «ELECTRIC DREAΜ» το οποίο ενσωματώνει τις νέες τάσεις, τις προοπτικές και προκλήσεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθώς και την αναγκαιότητα για ευθυγράμμιση με τα παγκόσμια ρυθμιστικά πρότυπα (με κυριότερο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα) που θα οδηγήσουν σε μία «Πράσινη Ναυτιλία».

Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας στη ναυπηγική βιομηχανία προκειμένου να επιτύχουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Η θέλησή μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εφαρμόσουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες προς την κατεύθυνση με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον για όλες τις θαλάσσιες μεταφορές.

Με την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες, τα προϊόντα και τις ιδέες των μελών μας θα αναπτύξουμε και θα κατασκευάσουμε στην Ελλάδα από Έλληνες κατασκευαστές και τεχνίτες, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό πλοίο που θα πλέει στις ελληνικές θάλασσες χρησιμοποιώντας την πράσινη ενέργεια πετυχαίνοντας τη μηδενική παραγωγή άνθρακα. Ταυτόχρονα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τεχνολογικά μονοπάτια και σχέδια χρηματοδότησης, για να υποστηριχθεί η δίκαιη μετάβαση που θα ενισχύσει την οικονομική αειφορία του ναυτιλιακού κλάδου.

Το «ELECTRIC DREAM», τοποθετεί την Ελλάδα στην πρωτοπορία παγκοσμίως, της πράσινης, βιώσιμης ναυτιλίας και καινοτομίας.

Με χαρά υποδεχόμαστε μετά από 4 χρόνια, τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2022.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2022 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η WIMA σας προσκαλεί τη Δευτέρα 06 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, (HALL 3 / STAND 3.325), στα εγκαίνια της έκθεσης των Ποσειδωνίων 2022.

eep logo