ΕΝΕΔΕΠ: Όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μας!

Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στο λιμάνι του Πειραιά ζητά μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων,
επισημαίνοντας ότι δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και δεν πρόκειται για "τεμπέληδες που "δεν ενδιαφέρονται και δεν νοιάζονται για την δουλειά"!"

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"θα μπορούσαμε να γελάμε με τα ανέκδοτα της εργοδοσίας και των παπαγάλων της- του εργοδοτικού Συνδικάτου που έφτασε στην αθλιότητα να κατηγορεί συναδέλφους ως... τεμπέληδες που "δεν ενδιαφέρονται και δεν νοιάζονται για την δουλειά" αλλά το θέμα είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, που δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για γέλια απέναντι στις γελοιότητές τους!
Το Σωματείο μας-ΕΝΕΔΕΠ από την αρχή ήταν το μόνο που απαιτούσε την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων που από το 2010 ως σήμερα απασχολούνται με εκ περιτροπής εργασία και βιώνουν την πραγματικότητα "μισή δουλειά- μισή ζωή".
Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις στις ανάγκες επιβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους!
Από την στιγμή, όμως, που η εργοδοσία και τα τσιράκια της περιόρισαν αυτό το αίτημά μας- δώσαμε μάχη για να εφαρμοστούν αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην εξακολουθήσει να λειτουργεί ο μηχανισμός με τα νταραβέρια μεταξύ των διευθυντικών γραφείων και των δικών της παιδιών- του εργοδοτικού Συνδικάτου!
Η εργοδοσία, μόλις λίγες ώρες μετά την υπογραφή της ΣΣΕ- πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι... γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον όρο που έχει η ίδια συνυπογράφει "πρωτίστως η αρχαιότητα".
Συγχαίρουμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ συναδέλφους που έγιναν πλήρους απασχόλησης, αφού εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε για να εργάζονται έτσι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι!
Δεν πρόκειται, όμως, να αφήσουμε την αθλιότητα της στοχοποίησης των συναδέλφων- την εκδικητικότητα της εργοδοσίας απέναντι στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους- την αθέτηση συγκεκριμένων και ξεκάθαρων όρων της ΣΣΕ- τους αυτοσχεδιασμούς της εργοδοσίας για να συντηρεί την αυθαιρεσία και την συντήρηση του γνωστού μηχανισμού πολιτικών υποσχέσεων.
Στις διάτρητες λίστες της εργοδοσίας ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΎΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΌΤΕΡΟΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ, όλοι αυτοί που μάτωσαν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας για να αποκτήσει το κάτεργο του 2010 (χωρίς πρόγραμμα εργασίας, με ατελείωτα σερί μεροκάματα και κόντρα βάρδιες, με 12ωρα και 16ωρα υποχρεωτικής εργασίας, χωρίς βασικά μέτρα ασφαλείας, καλοκαίρια χωρίς air condition στις νταλίκες κλπ-κλπ) στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας!
Αυτούς τους συναδέλφους μας αποκαλεί η εργοδοσία με τα τσιράκια της... τεμπέληδες που "δεν ενδιαφέρονται και δεν νοιάζονται για την δουλειά"!
ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας.

ETEKA_Desktop

eep logo