Έκτο υβριδικό πλοίο RoRo για τον Όμιλο Grimaldi!

Ο Όμιλος Grimaldi πραγματοποίησε χθες τελετή βάπτισης στο λιμάνι της Βαλέτας του Eco Malta, που είναι το τελευταίο υβριδικό πλοίο roll-on/roll-off (RoRo) που παραδόθηκε στην εταιρεία τον Μάρτιο.

Το το Eco Malta είναι το έκτο από τα 12 υβριδικά πλοία στην κατηγορία Grimaldi Green 5ης Γενιάς (GG5G) που κατασκευάστηκε από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling στη Ναντζίνγκ. Το πλοίο θα βρίσκεται σε λειτουργία στη Μεσόγειο με μεταφορική ικανότητα άνω των 500 ρυμουλκούμενων, όπως και τα πέντε αδελφά πλοία κλάσης GG5G.

Σύμφωνα με τον Grimaldi, αυτοί οι «πράσινοι γίγαντες» είναι σε θέση να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων Ro-Ro που διαχειρίζεται η εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο λιμάνι, τα πλοία κλάσης GG5G μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται από μεγάλες μπαταρίες λιθίου συνολικής ισχύος 5MWh, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της ναυσιπλοΐας χάρη στις γεννήτριες άξονα και τα 350 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κινητήρες και σύστημα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων. "Το να είμαστε εδώ σήμερα στη Μάλτα για αυτή την ειδική περίσταση, για να ονομάσουμε το μεγαλύτερο και πιο βιώσιμο πλοίο στον κόσμο, αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για εμάς αφού υπηρετήσουμε τη χώρα για πάνω από εξήντα χρόνια", δήλωσε ο Eugenio Grimaldi, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Grimaldi.

Ο Πρόεδρος της Μάλτας George Vella, εκπρόσωποι άλλων εθνικών αρχών και της λιμενικής κοινότητας της Βαλέτας, καθώς και ορισμένοι μακροχρόνιοι πελάτες της ναπολιτάνικης εταιρείας ήταν μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων της εκδήλωσης. Ο εορτασμός ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Επικεφαλής Αξιωματικό μεταφορών της Μάλτας και Λιμενάρχη David Bugeja, τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Karmenu Vella, τον Πρεσβευτή της Ιταλίας στη Μάλτα Fabrizio Romano και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου Grimaldi Eugenio Grimaldi.

 

eep logo