Μοντέλο ΓΑΠ στη Ναυτιλία

naypigeia 473_355• Στο Ανάπτυξης το υπ. Ναυτιλίας, αλλά με αναπληρωτή υπουργό

Στο υπέρ- υπουργείο Ανάπτυξης θα ενταχθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ως ενιαίο σύνολο, με όλες τις δομές του, στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Στη νέα κυβέρνηση θα υπάρχουν συνολικά μόνο 10 υπουργεία από τα οποία τα 4 θα είναι υπέρ- υπουργεία με πολύπλευρες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων είναι το υπερ- υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα έχει τις αρμοδιότητες του παλαιού Εθνικής Οικονομίας θα συγχωνευθούν σε αυτό τα υπουργεία Τουρισμού, Υποδομών και Ναυτιλίας.

 Επικεφαλής του συγκεκριμένου υπερ- υπουργείου αναμένεται- σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα- να είναι ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης.
Ο κ. Σταθάκης μόλις τρείς ημέρες πριν από τις εκλογές είχε μιλήσει στο 1ου Ναυτιλιακό φόρουμ της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και είχε επισημάνει ότι «δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί» σε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας.
Ακόμα, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε, στο ίδιο ερώτημα, ότι αν γίνουν αλλαγές, αυτές θα προέλθουν ύστερα από διαβούλευση, και χωρίς αιφνιδιασμούς.
Ο κ. Σταθάκης θα συνεπικουρείται στο έργο του πιθανόν από έναν αναπληρωτή υπουργό, με τομέα ευθύνης στη Ναυτιλία ίσως και τον Τουρισμό και έναν ή δύο υφυπουργούς.

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο υπερ- υπουργείο, που θα ονομαστεί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και θα ενταχθούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μεταφορών, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανατεθεί στον βουλευτή Β’ Πειραιά Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είναι βέβαιο, ότι ο κ. Λαφαζάνης θα συνεπικουρείται από δύο ή τρεις υφυπουργούς.

Επίσης, ένας άλλος πειραιώτης βουλευτής, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας ακούγεται ότι θα τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, με υπουργό τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν με 3 ή 4 υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς.
Από εκεί και πέρα, δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αναπληρωτή υπουργό τον Ρεθυμνιώτη Ανδρέα Ξάνθο.

Την ευθύνη του οικονομικού κύκλου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνουν ο Νίκος Κοτζιάς και η Νάντια Βαλαβάνη, με τον Νίκο Χουντή να συζητείται έντονα για ρόλο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Υπουργός Επικρατείας τοποθετείται ο Νίκος Παππάς.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει πιθανότατα ο Νίκος Ξυδάκης ή ο Νίκος Φίλης

Στο Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα βρεθεί μάλλον ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ «θολό» παραμένει το τοπίο για το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανάμεσα στη Ράνια Αντωνοπούλου και τον Δημήτρη Στρατούλη.


* Πηγή : Pireas2day.gr

Pin It

eep logo