Βλάβη στη ράμπα του «Άρτεμις»

artemis ship

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» ότι κατά την διαδικασία χειρισμών κατάπλου στις εγκαταστάσεις του λιμένα Σύρου, παρουσιάστηκε βλάβη στον πρυμναίο καταπέλτη επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών και οχημάτων,με αποτέλεσμα την πτώση μεγάλου τμήματός του. Το πλοίο ερχόταν από την Πάτμο.
Το πλοίο πλαγιοδέτησε ασφαλώς σε άλλο προβλήτα ώστε να αντιμετωπιστεί η βλάβη, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν από πλαϊνό καταπέλτη.
Μια επιβάτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 87 επιβάτες, ενώ μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης του λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ζημιά στο υδραυλικό σύστημα ανύψωσης του καταπέλτη.
Από το Λιμεναρχείο Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΤΕΜΙΣ» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδια νηογνώμονα.

eep logo