Η MSC εξαγοράζει την Bolloré Africa Logistics

MSC Isabella loading
Σημαντική επένδυση 6,3 δις δολαρίων στις δραστηριότητες ναυτιλίας και εφοδιαστικής  

Μετά από πάνω από τρεις μήνες αποκλειστικών συζητήσεων, η MSC δήλωσε ότι συμφώνησε με την Bolloré SE να αγοράσει το 100% της Bolloré Africa Logistics.

Η εξαγορά βοηθάει την MSC να δρα σύμφωνα με τους ανταγωνιστές της Maersk και CMA CGM που πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των logistics και του landside, καθώς οι γραμμές εμπορευματοκιβωτίων που έχουν ωφεληθεί πάρα πολύ από τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού επανεπενδύουν τα κέρδη τους.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες ναυτιλίας, εφοδιαστικής και τερματικών σταθμών του Ομίλου Bolloré στην Αφρική, καθώς και τις τερματικές λειτουργίες του στην Ινδία, την Αϊτή και το Ανατολικό Τιμόρ.

«Η εξαγορά της Bolloré Africa Logistics επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευση του Ομίλου MSC να επενδύσει στην Αφρική και να ενισχύσει τις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλη την ήπειρο, καθώς και να τη συνδέσει με τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η MSC.

Η Bolloré Africa Logistics ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης μεταφορών στην Αφρική με 250 θυγατρικές και σχεδόν 21.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 47 στην ήπειρο. Είναι παρούσα σε 42 λιμάνια στην Αφρική και εκμεταλλεύεται 16 παραχωρήσεις τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τρεις σιδηροδρομικές παραχωρήσεις: Sitarail, Camrail και Benirai.

Η MSC είπε ότι η συμφωνία ακολουθεί μια διεξοδική και θετική διαδικασία διαβούλευσης με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ομίλου Bolloré και παραμένει υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρχές ανταγωνισμού.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Όμιλος Bolloré αποχωρεί από τη ναυτιλία και την εφοδιαστική για να επικεντρωθεί στις άλλες δραστηριότητές του, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών, της ψυχαγωγίας, των τηλεπικοινωνιών και των εκδόσεων.

Η MSC έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη διάδοχο ITA Airways της Alitalia σε συνεργασία με τη Lufthansa. Η εταιρεία με έδρα τη Γενεύη εξαγοράζει επίσης το πλειοψηφικό μερίδιο της βραζιλιάνικης εγχώριας εταιρείας Log-In Logistica.

Πηγή: Reporter.gr

eep logo