Προχωρά η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας!

nafphgeia elefsinas

Μέσω διπλής νομοθετικής ρύθμισης από το αμερικανικό Κογκρέσο και από την ελληνική Βουλή, προχωρά η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, κάτι που αποδεικνύει τη σημαντικότητα της επένδυσης, τόσο για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα, όσο και για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Μια εξέλιξη που καθιστά σαφή την ομοφωνία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας καθώς Κογκρέσο και ελληνική Βουλή, η δεύτερη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες διασφαλίζουν την εξυγίανση αλλά και την ομαλή εξέλιξη της επένδυσης στην Ελευσίνα. Το κάδρο της επένδυσης ολοκληρώνει, στο αμυντικό κομμάτι, και η ιταλική συμμετοχή μέσω της Fincantieri με ναυπηγική εμπειρία σε 18 χώρες και τζίρο άνω των 5,5 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το Liberal, για τη συμμετοχή της DFC στο εγχείρημα, τον Ιανουάριο πέρασε από το αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο Μενέντεζ, μέσω του οποίου η Ουάσινγκτον επιτρέπει στην κρατική αναπτυξιακή τράπεζα DFC να επενδύσει στην Onex Ναυπηγεία Ελευσίνας με το σκεπτικό ότι τα ναυπηγεία προάγουν την ασφάλεια της περιοχής.

Χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης υπήρξε σαφής και ανακοίνωσε στους εργαζομένους, ότι προχωρά η λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μέσω νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει το σύνολο του σχεδίου της ONEX Elefsis Shipyard. Οι εργαζόμενοι πλέον αισθάνονται δικαιωμένοι καθώς η ομηρία τους από τις προηγούμενες διοικήσεις λαμβάνει τέλος καθώς θα εξοφληθούν πλήρως τα όσα τους οφείλει το ναυπηγείο.

Το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων έχει στρατηγικούς επενδυτές, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και φιλόδοξο business plan με το τρένο να έχει μπει στις ράγες, όπου δεν υπάρχει όπισθεν.

liberal.gr

eep logo