Ζελένσκι: Κλείστε τα ευρωπαϊκά λιμάνια στα ρωσικά πλοία!

zelenski ukraine

O Ουκρανός πρόεδρος κατά την ομιλία του στη Βουλή της Νορβηγίας

 

Την άποψη πως όλη η Ευρώπη θα πρέπει να κλείσει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή της Νορβηγίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ελπίζω και η Νορβηγία, θα πρέπει να εισάγουν ένα μπλόκο στη χρήση των ευρωπαϊκών λιμανιών στα ρωσικά πλοία ενώ εκείνοι (οι Ρώσοι) μπλοκάρουν τα δικά μας λιμάνια» τόνισε ο Ουκρανός ηγέτης, κατά τη διαδικτυακή ομιλία του.

Ο κύριος Ζελένσκι αναφέρθηκε εξάλλου και στον ειδικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Νορβηγία στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας, αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα, χάρη στα ορυκτά καύσιμα που διαθέτει. Μάλιστα αποκάλυψε πως Κίεβο και Όσλο έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για τη διασφάλιση από την Ουκρανία 5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον ερχόμενο χειμώνα.

Η Νορβηγία εξήγαγε συνολικά 113,2 δισ. κυβικά μέτρα αερίου πέρυσι και είναι από τις χώρες, μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ, στις οποίες έχει στραφεί η Ε.Ε. για την διασφάλιση εναλλακτικών προμηθευτών για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών πέρα από τη Ρωσία.

Πηγή: ot.gr