Νέο lockdown στην Σαγκάη!

port of shanghai china

Φόβοι για προβλήματα την εφοδιαστική αλυσίδα

Φόβους για νέα σημαντική αναταραχή στην εφοδιαστική προκαλεί η απόφαση των Κινεζικών αρχών να επιβάλλουν lockdown στην Σαγκάη. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης, αρχικά το ανατολικό μισό της οικονομικής μητρόπολης θα μπει σε lockdown για πέντε ημέρες από τη Δευτέρα. Από την προσεχή Παρασκευή θα ακολουθήσει η δυτική πλευρά της πόλης. Οι κάτοικοι θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Η λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα λειτουργούν, ενώ οι εργαζόμενοι στις περισσότερες εταιρείες θα εργάζονται μόνο από το σπίτι. Εξαιρούνται οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα τροφίμων. Το νέο lockdown αναμένεται να επηρεάσει και την εφοδιαστική αλυσίδα ,καθώς «πολλά φορτηγά σκάφη περιμένουν να φορτώσουν εμπορεύματα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων της Σαγκάης. «Αυτό θα είχε αντίκτυπο σε ολόκληρη την εθνική και παγκόσμια οικονομία».

Η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων από τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων οι οποίες από χθες έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν σενάρια παρακάμψεων σε λιμάνια με σημαντικές καθυστερήσεις.

theseanation.gr

 

eep logo