Κατάσχεση 100 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

cocaine thess 2

"Ξήλωμα" κυκλώματος και συλλήψεις ημεδαπών

Κατόπιν συλλογής-αξιολόγησης-ανάλυσης πληροφοριών την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 έλαβε χώρα κοινή επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής συνεπικουρούμενη από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

cocaine thess 3

Συγκεκριμένα, την 26-2-2022 διενεργήθηκε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια -τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες- ενώ πρωινές ώρες την 28/02/22 διεξήχθη φυσικός έλεγχος τεσσάρων (04) εκ των ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας. Μετά από ενδελεχή έλεγχο σε ένα εκ των εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα έξι (76) συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους εκατό κιλών, επτακοσίων τριάντα γραμμαρίων και τριών δέκατων του γραμμαρίου (100.730,3gr).

cocaine thess 1

Πρωινές ώρες της 02/03/22, το εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας – Νάουσας. Το Φ/Γ όχημα που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού του Φ/Γ οχήματος, του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Εν συνεχεία και κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού συνελήφθησαν τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί ως εμπλεκόμενοι στην εν θέματι υπόθεση.

cocaine thess 4

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο και το Φ/Γ όχημα μετά του ρυμουλκούμενου, ενώ δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς περαιτέρω εξέταση. Σημειώνεται ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (3.878.000€).

eep logo