Γ.Πλακιωτάκης: 25 εκατ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο τον Ιανουάριο!

metaforiko isodynamo

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, το απόγευμα της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής, στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

«Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε «και πλέον έχει ενταχθεί ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικοτητας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε στο υπουργείο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής προωθεί τις πληρωμές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ εντός του Ιανουαρίου μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων του ΠΔΕ. Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι θα λάβουν συνολικά έως τέλος Γενάρη 12 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021. Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις περίπου 4,1 εκατ. ευρώ για το 2021 Και τέλος για 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πόροι ύψους 5 εκατ. ευρώ».

«Ως Υπουργείο», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά για τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών. Το μεταφορικό ισοδύναμο βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον προγράμματα εντός του 2022 σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης ειδικά για τα νησιά και σε συνεργασία με τα νησιώτικα επιμελήτρια που αποτελούν κρίσιμοι συνεργάτες μας».