Νέο σχήμα στην ελληνική ακτοπλοΐα!

anek lines elyros

Η Attica Group απορροφά την ΑΝΕΚ

Στα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου ακτοπλοϊκού σχήματος με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από το Attica Group. Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank βρίσκονται σε «κοινή ρότα» για την υπογραφή MoU με τα δ.σ. των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών να προχωρούν στις σχετικές αποφάσεις και στην επικύρωσή τους από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους.

Οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φώς της επικαιρότητας, λίγο πριν την εκπνοή του 2021, εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας Πειραιώς, η αγορά των απαιτήσεων που διατηρεί η Alpha Bank από δάνεια της ΑΝΕΚ και έτσι ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την έγκριση πιστωτών επί του σχεδίου διάσωσης της κρητικής ακτοπλοϊκής εταιρείας, που έχει υποβάλει η Attica Group.

Κατά τις τελευταίες εργάσιμες του Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Συμμετοχών της Πειραιώς και εν συνεχεία η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκριναν το κείμενο σύμβασης αγοράς από την Alpha των απαιτήσεων επί δανείων της ΑΝΕΚ. Απομένει η υπογραφή Memorandum of Understanding, το οποίο θα καθορίζει, μεταξύ άλλων, τον χρόνο ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

theseanation.gr

eep logo