Η πανδημία «χτύπησε» τους πλοηγούς στην Κίνα

plohgos

Φόβοι για χάος στα λιμάνια

Η πανδημία «χτύπησε» τους πλοηγούς- πιλότους των πλοίων σε βασικά λιμάνια της Κίνας σύμφωνα με τις μέχρι ώρας πληροφορίες γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κίνηση αλλά και να επιδεινώσει τις καθυστερήσεις.

Τα πρώτα στοιχεία έρχονται από το λιμάνι του ποταμού Yangtze, που θεωρείται μία από τις βασικές πύλες της Κίνας και τα οποία θέλουν δύο πλοηγούς να βρίσκονται εκτός αρχή με την αρχή του Jiangyin να αναφέρει ότι τουλάχιστον 32 στενές επαφές του επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν απομονωθεί. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν επίσης πλοηγούς.

Οι Κινέζοι πιλότοι είναι ήδη σε έλλειψη ως αποτέλεσμα της λεγόμενης πολιτικής “close-loop’ management”, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να επιτύχει μηδενικά νέα κρούσματα στην εγχώρια αγορά. Ο κανονισμός απαιτεί από τους πιλότους να διεξάγουν 7ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία συν άλλη μια εβδομάδα παρακολούθησης της υγείας στο σπίτι μετά από δύο εβδομάδες εργασίας.

Οι καθυστερήσεις στα λιμάνια έχουν αρχίσει να επιδεινώνονται με τους μέσους όρους να αγγίζουν τις επτά ημέρες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χρονοδιαγράμματα αφιξοαναχωρήσεων στις «λούπες».

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης «αξιοπιστίας» των ναυτιλιακών γραμμών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά από τα τέλη του 2019 και εντεύθεν όταν η πανδημία και τα αλλεπάλληλα lockdown «τορπίλισαν» τις μέχρι τότε προσπάθειες να φτάσει ο δείκτης στο 70-80%.

theseanation.gr