Μήνυμα Θ.Κλιάρη για την εορτή των Χριστουγέννων

kliaris th

Ο Αρχηγός του Λιμενικού στους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος

Οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων μας βρίσκουν για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωπους με την πανδημία, τη μεγαλύτερη ίσως δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Ανατρέχοντας, όμως, σύντομα κανείς στη χρονιά που κύλησε, αντιλαμβάνεται πως πέρα από την επιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος το Λιμενικό Σώμα συνέδραμε στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης αλλά και των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού. Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων για όλους εσάς που συμβάλατε όπου και όποτε απαιτήθηκε με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια και σταθήκατε αρωγοί προς τον Πολίτη και την Πολιτεία.
Ορόσημο, βέβαια, της φετινής χρονιάς ήταν η Επέτειος για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Μία επέτειος που μας υπενθύμισε τη δύναμη του Έθνους μας, την άρνηση υποταγής σε κάθε εχθρό, την υπομονή σε κάθε δοκιμασία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και που αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζουν όλες και όλους εσάς, τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτό αποδεικνύει η καθημερινή αυταπάρνησή σας και η απρόσκοπτη προσήλωση στην εκπλήρωση του καθήκοντος.
Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Το φετινό μήνυμα των Χριστουγέννων έρχεται να μας θυμίσει πως η ελπίδα, η αγάπη και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν το στήριγμα που όλοι χρειαζόμαστε για να πορευτούμε μέσα στις αντίξοες συνθήκες με θάρρος και σθένος, ώστε να βγούμε από τη στενωπό της κρίσης και να βρούμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.
Εύχομαι προσωπικά σε όλες και σε όλους, όπως και στους αγαπημένους σας ανθρώπους, Χρόνια Πολλά με υγεία, γαλήνη στην ψυχή και δύναμη στην καρδιά, και η Νέα Χρονιά να δώσει τις ευκαιρίες να γίνει πραγματικότητα κάθε σας επιδίωξη.