Θετικό πρόσημο για την Celestyal Cruises το 2015

celestyal havana


Νέοι προορισμοί για το 2016 - Σημαντική η συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου και στον πολυχώρο Κάπα 8 point, η Celestyal Cruises παραχώρησε την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε με αριθμούς την πορεία της για το 2015, ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε τα πλάνα της για το προσεχές έτος.

Η «εκκίνηση» δόθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο της CelestyalCruises στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, τόνισε πως αιχμή του δόρατος για την CelestyalCruises αποτελούν οι τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες που παρέχει η εταιρία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστική όσον αφορά στα ταξίδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εν συνεχεία, ο κ. Πυθαγόρας Νάγος, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στην κατά 20% αύξηση της διακίνησης επιβατών συγκριτικά με το 2014, καθώς μεταφέρθηκαν συνολικά 129.731 επιβάτες με τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας. Επιπλέον, υπογράμμισε την σημαντική άνοδο σε όλες τις αγορές, όπως στη Βόρεια +13% και Νότια Αμερική +17%, την Ευρώπη +25%,καθώς και την εντυπωσιακή αύξηση των επιβατών από την Τουρκία +135%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η δραστηριοποίηση, επί τρία συναπτά έτη, της εταιρίας στην Κούβα με την CubaCruise. Η CelestyalCruises, σύμφωνα με τον κ. Νάγο, παρέχει ένα εφταήμερο ταξίδι σε Κούβα και Τζαμάικα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία που πραγματοποιεί ταξίδια στην Κούβα και έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια.
Τέλος, ο κ. Νάγος αναφέρθη στην προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας για το 2018 με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τη Ρόδο, την Αντάλεια (Τουρκία), τους Άγιους Τόπους (Ισραήλ) και το Πορτ Σαίντ (Αίγυπτος).

Για τη συνεχή αναβάθμιση των κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας αλλά και για τη στήριξη στις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες με συνολικά 20 εκατ. ευρώ για το 2015, μίλησε ο Αντιπρόεδρος επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς. Αρχικά, παρουσίασε διεξοδικά το σημαντικό έργο προσθήκης 51 μπαλκονιών στο Celestyal Crystal, ενώ υπογράμμισε την συνεισφορά της CelestyalCruises, καθώς πραγματοποίησε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων). Τέλος, ο κ. Κουμπενάς τόνισε ότι η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών ανήλθε στα 77 εκατ. Ευρώ για το 2015, ενώ η εκτιμώμενη συμβολή της Celestyal Cruises στην εθνική οικονομία στα 110 εκατ. Ευρώ.

Αναφορικά με το safety στα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας μίλησε ο Βασίλης Γκάζικας, Διευθυντής του Ναυτιλιακού Τμήματος της Celestyal Cruises,ο οποίος ανέλυσε το υπερσύγχρονο τεχνολογικό σύστημα με το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus», το οποίο βραβεύτηκε από τα LloydsListAwards και στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Ακόμη, η κ. Σαλώμη Πνευματικού- Διευθύντρια Marketing, επισήμανε τις ενέργειες του τμήματος Marketing σχετικά με την προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού.

Η Συνέντευξη Τύπου έλαβε τέλος με την κ. Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων,η οποία στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παρουσίασε τη συνεργασία της Celestyal Cruises με το Μουσείο Ηρακλειδών, με βάση την οποία περισσότεροι από 500 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος «Παίζω και Καταλαβαίνω». Μάλιστα, το ίδιο πρόγραμμα θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν και οι μαθητές από το νησί της Ίου.

Αντί επιλόγου, παρά τις επώδυνες οικονομικές συγκυρίες που πλήττουν την Ελλάδα, η Celestyal Cruises, αλλά και η κρουαζιέρα γενικότερα, απολαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου και ατενίζει την επόμενη χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία.

eep logo