Κέρκυρα: Έγιναν τα εγκαίνια της νέας προβλήτας κρουαζιερόπλοιων

limani kerkyras 1

Δηλώσεις Ε.Κουντουρά για τουρισμό και υδατοδρόμια.

Την κορδέλα των εγκαινίων της νέας προβλήτας κρουαζιεροπλοίων, στον χώρο του νέου λιμένα της Κέρκυρας, "έκοψε" το πρωί της Κυριακής η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η αναπληρώτρια υπουργός, που βρέθηκε μόλις για λίγες ώρες στο νησί, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη για το νέο αυτό έργο, ενώ στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και είναι σήμερα, παρά ποτέ, υποχρέωσή μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, έτσι ώστε να αναπτυχθεί. Η Κέρκυρα να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής προορισμός και την πατρίδας μα να μπορέσουμε να την κατατάξουμε, τα επόμενα πέντε χρόνια, με τη στρατηγική πολιτική που έχουμε, στους πέντε παγκόσμιους πιο δημοφιλείς προορισμούς" είπε.
Όσον αφορά το υδατοδρόμιο που αναμένεται να γίνει στον λιμένα της Κέρκυρας, μετά και τη σχετική αδειοδότηση που έχει λάβει, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, επισήμανε πως το υπουργείο Τουρισμού είναι διατεθειμένο να το προχωρήσει.
"Ήδη έχει δοθεί η πρώτη άδεια στον λιμένα της Κέρκυρας, αναμένεται των υπολοίπων και είναι όλα σε εξέλιξη" είπε, προσθέτοντας ότι "η πολιτική βούληση υπάρχει".
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η αναπληρώτρια κ. Κουντουρά τόνισε ότι "το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που είναι αρμόδιο σε αυτό το θέμα και ο υπουργός Γ. Σταθάκης, θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε, χωρίς να υπάρξει ζημία στο ελληνικό δημόσιο, να προχωρήσει αυτή η σύμβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ελλάδα".
Όσο για τα λιμάνια της χώρας, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι όλες οι πύλες εισόδου στη χώρας μας να αναβαθμιστούν και σε υποδομές, να αναπτυχθούν, αλλά πάνω από όλα να είμαστε περήφανοι για τις ποιοτικές υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλες τις πύλες εισόδου και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια".
Πριν από τα εγκαίνια, η κ. Κουντουρά είχε συνάντηση με εκπροσώπους και φορείς του Τουρισμού στην Κέρκυρα, στη διάρκεια της οποίας της εκτέθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pin It

menoumespiti