ΔΝΕ: Ζητά παρέμβαση Πλακιωτάκη για τη λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιά

limani containers

Επιπτώσεις στην αγορά από το συνωστισμό εμπορευματοκιβωτίων

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλιακιωτάκη, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προβλεπόμενη επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού́ λιμανιού του Πειραιά, με αφορμή την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη και την Πέμπτη το ένα από τα δύο εργασιακά σωματεία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ που διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε. ζητά η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Όπως σημειώνει η ΔΝΕ, για τη «νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση (Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021) που εξήγγειλε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και λαμβάνοντας υπόψη πως ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιώς είναι κλειστός από́ τις 15:00μμ την Κυριακή 28η Νοέμβριου, λόγω των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της γνωστής αδυναμίας παροχής πλοηγικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε πως στο αγκυροβόλιο έχουν ήδη καταπλεύσει 10 mother vessels και 11 feeders, εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης».

Ταυτόχρονα, προσθέτει η ΔΝΕ, «ο συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πειραιώς είναι δυστυχώς ασφυκτικός, με ό,τι αυτό́ συνεπάγεται για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκτασιν για την Εθνική Οικονομία, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Με τον προσήκοντα σεβασμό́ στο δικαίωμα τόσο της απεργίας όσο και της εργασίας, απευθύνουμε έκκληση προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. να διαφυλάξει την -βάσει νόμου προβλεπόμενη επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σε αυτήν την εξόχως κρίσιμη περίοδο για το εισαγωγικό́ και εξαγωγικό́ εμπόριο της χώρας μας».