Πώληση δεξαμενόπλοιου με υψηλό τίμημα από την Enesel

dexamenoploio

Συμφερόντων οικογενείας Λαιμού

Στην πώληση ενός νέου δεξαμενόπλοιου, έναντι υψηλού τιμήματος, φαίνεται πως προχωρά η Enesel, συμφερόντων των Φίλιππου και Αντώνη Λαιμού.

Ειδικότερα, τα περισσότερα ναυλομεσιτικά reports της τελευταίας εβδομάδας συνδέουν τη ναυτιλιακή με την παραχώρηση του aframax "Antonis" (χωρητικότητας 113.563 dwt και κατασκευής 2017), έναντι 44,5-45 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Banchero Costa, το τίμημα είναι εμφανώς υψηλότερο εν συγκρίσει με τη μέση τιμή πώλησης ενός aframax πέντε ετών, η οποία υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 40,4 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, εξηγούν ότι το "Antonis" διαθέτει επικαλυμμένες (coated) δεξαμενές και σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (BWTS).

Το Capital.gr απευθύνθηκε στην Enesel προς επιβεβαίωση της συναλλαγής, αλλά δε δόθηκε κάποιο σχόλιο.

Παρότι ναυπηγημένο το 2017, το "Antonis" είναι ένα από τα δύο παλαιότερα tankers στο μοντέρνο στόλο της ναυτιλιακής. Τα υπόλοιπα είναι είτε νεότευκτα είτε κατασκευάστηκαν από το 2018 κι έπειτα.

Ο όμιλος Enesel αποτελείται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, από 26 πλοία, tankers, containerships και bulk carriers. Στο τέλος του έτους, η μέση ηλικία του στόλου θα διαμορφώνεται σε 5,1 έτη.

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια περαιτέρω ανανέωσης, η Enesel έχει τοποθετήσει παραγγελία για 5 LR2 product tankers, τα οποία θα παραδοθούν την περίοδο 2022-2023 και 2 bulkers, τύπου ultramax, τα οποία θα ενταχθούν στο στόλο το πρώτο τρίμηνο του 2022.

capital.gr