Έξι οικολογικά MR tankers στο στόλο της Capital Maritime

capital maritime ship

Η εισηγμένη στο Nasdaq, ναυτιλιακή εταιρεία Capital Maritime & Trading, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη προσθέτει στο στόλο της υπό κατασκευή οικολογικά MR tankers, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι αφορά σε έξι πλοία, χωρητικότητας 50.000 dwt το καθένα, τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard και το κόστος τους θα ανέλθει στα 228 εκατομμύρια δολάρια. H παραλαβή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023 και τα ονόματα τους θα είναι "Akrisios", "Agisilaos", "Anikitos", "Atrotos", "Avax" και "Alkiviadis".

Επίσης, να αναφερθεί ότι τα εν λόγω πλοία θα συμμορφώνονται με τους υφιστάμενους και μελλοντικούς κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα έχουν την δυνατότητα να κινηθούν και με χρήση LNG, όπως επίσης και τη δυνατότητα τοποθέτησης συστημάτων Alternative Maritime Power, τα οποία θα επιτρέπουν στα πλοία όταν βρίσκονται σε λιμενικές εγκαταστάσεις να τροφοδοτούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μην χρησιμοποιούν τους κινητήρες τους.

Σε πλήρη παραδοτέα βάση ο στόλος των tankers της Capital θα αποτελείται από 32 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 5.150.408 dwt.

maritimes.gr

eep logo