Συνάντηση εργασίας Ο.Λ.Ε. – Δήμου Χαϊδαρίου για την Θαλάσσια Ιερά Οδό

ole dimos xaidariou

Συνεχίζονται οι συσκέψεις για τη χάραξη της πρωτοποριακής θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά-Ελευσίνας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) Α.Ε. κ. Απόστολου Καμαρινάκη με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελο Ντηνιακό, με θέμα την συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Απασχόλησης κ.Εμμανουήλ Πετούσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος Καρατζαφέρης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης σημείων αναψυχής και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα, ολόκληρο τον Δήμο Χαϊδαρίου διασχίζει η αρχαία Ιερά Οδός, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν σημαντικές θέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Βυζαντινή Μονή Δαφνίου με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά και το λαξευμένο σε βράχο αρχαίο Ιερό της Αφροδίτης, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά.

Οι εν λόγω αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή και το σημείο όπου η χερσαία αρχαία Ιερά Οδός “συναντά” την Θαλάσσια Ιερά Οδό, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στα διοικητικά όρια μεταξύ των Δήμων Χαϊδαρίου- Ασπροπύργου.

Η “Θαλάσσια Ιερά Οδός” που προωθεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ αφορά την χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά- Ελευσίνας μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής. Η νέα θαλάσσια διαδρομή θα αποτελεί βάση για την ευρύτερη ανάπτυξη της πολιτιστικής προβολής και τουριστικής προώθησης της Δυτικής Αττικής.

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπόλοιπους επτά Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

 

eep logo