Περιβαλλοντικές αποΔράσεις από την Attica Group

attica group 4 ships

Προστασία θαλάσσιας ζωής των νησιών – Πρώτος σταθμός η Νάξος

Μία νέα σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών ξεκινάει η Attica Group στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεθυνότητας «Πλέουμε Μαζί» και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.

Στόχος του προγράμματος είναι, όπως αναφέρει η Attica Group «να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να έρθουμε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας».

Ο πρώτος σταθμός των περιβαλλοντικών αποΔράσεων είναι η Νάξος, όπου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, οι εθελοντές- εργαζόμενοι της εταιρείας μαζί με τους εθελοντές της Aegean Rebreath σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και το Σύλλογο «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» θα εργαστούν συντονισμένα συμβάλλοντας:

* Στην ανέλκυση πλαστικών και όλων των ειδών απορριμμάτων από τους εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath και της Attica Group από το λιμάνι της Νάξου.

* Στην εν συνεχεία μεταφορά και το διαχωρισμό των απορριμμάτων από τους εθελοντές «ξηράς».

* Στην καταγραφή των υλικών που θα συλλεχθούν.

* Στον καθαρισμό παραλίας και την καταγραφή των υλικών που θα συγκεντρωθούν.

* Σε δειγματοληψίες για την ανίχνευση και την περισυλλογή μικρο-πλαστικών από επιλεγμένη παραλία.

* Στην ενημέρωση - εκπαίδευση των εθελοντών από την Aegean Rebreath σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα.

* Στην ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιβατών μας.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

eep logo