Επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για την «πράσινη» ναυτιλία

naftilia prasinh

Α.Πατέλης: «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο και στη ναυτιλία»

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντε Λάιν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για μια συγκροτημένη πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία.

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο και στη ναυτιλία» τόνισε αποκαλύπτοντας την πρωτοβουλία αυτή στο 1ο Συνέδριο ESG της Καθημερινής ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

«Η ναυτιλία πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μετάβασης σε καθεστώς χαμηλών εκπομπών.Δεν υπάρχουν ώριμες τεχνολογικά λύσεις βέβαια. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις αλλά πρέπει να τις δημιουργήσουμε. Η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ηγετικό ρόλο» τόνισε ο κ. Πατέλης.

«Και μια λύση πρέπει να είναι παγκόσμια για να μπορέσει να λειτουργήσει» σημείωσε με νόημα, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους ναυτιλιακούς φορείς της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ναυτιλιακοί παράγοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλες επιπτώσεις και στη ναυτιλία, όταν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του πακέτου fit for 55 κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Reporter.gr

ETEKA_Desktop

eep logo