Ο ΣΙΤΕΣΑΠ στο «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία»

sitesap volos

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΔΣ στο Φεστιβάλ Yachting στον ΒόλοΑντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος ταξίδεψε στον Βόλο, με την ευκαιρία της συμμετοχής στο Φεστιβάλ Γιώτινγκ Βόλου «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία» και είχε συναντήσεις και με Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Αντιπροσωπεία του ΣΙΤΕΣΑΠ μετείχαν ο κ. Πάρις Λουτριώτης, Πρόεδρος, ο κ. Κώστας Χιώτης, Αντιπρόεδρος, η Κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, Γενική Γραμματέας, ο κ. Δημήτρης Δεληκάρης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, η Κα Μυρσίνη Πακιού, Υπεύθυνη της Γραμματείας, ο κ. Αριστείδης Χουτόπουλος, μέλος ΣΙΤΕΣΑΠ και ο κ. Χρήστος Πετρέας Επιστημονικός Σύμβουλος.

Η Αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στον Αγιασμό και την εκδήλωση των Εγκαινίων, στα οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΙΤΕΣΑΠ ο Πρόεδρος κ. Πάρις Λουτριώτης, όπου επισήμανε την ανάπτυξη του κλάδου του επαγγελματικού σκάφους, την σημασία της ανάδειξης πολλών περιοχών της χώρας ως βάσεων της δραστηριότητας, την ανάγκη χωροθέτησης δομών ελλιμενισμού, που δεν είναι απαραίτητα μαρίνες πολυτελείας, αλλά πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται τα επαγγελματικά σκάφη.

Ο κ. Λουτριώτης αναφέρθηκε επίσης και στα οικονομικά οφέλη που συνεισφέρει η δραστηριότητα στις τοπικές κοινωνίες. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ, που συνδιοργανώνεται από την εταιρεία MACT MEDIA, με την οποία ο ΣΙΤΕΣΑΠ συνεργάζεται για το ετήσιο Φεστιβάλ Γιώτινγκ στην Αττική «3ο Athens Yachting Festival 2022» (το 3ο Φεστιβάλ στην Αττική προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2022).

Στο πλαίσιο των εγκαινίων η Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με την Κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, με τον κ. Αθανάσιο Μώρα, Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου, με την Κα Γεωργία Μπόντου – Τόκαλη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου, με τον κ. Αριστοτέλη Μπασμπάνη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με την Κα Βίκυ Μήτρου, Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, και με άλλους εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων, και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του τοπικού συλλόγου «Αργώ» κ. Παναγιώτη Πτωχόπουλο.

Η Αντιπροσωπεία περιηγήθηκε, δυστυχώς υπό βροχή, τα περισσότερα Περίπτερα του Φεστιβάλ και συνομίλησε με εκθέτες, ενώ συναντήθηκε και με Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη Περιφέρεια.

Η Αντιπροσωπεία παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αργώ» κ. Πτωχόπουλος, και άλλοι συνεργάτες του, όπου τα μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και δυνατοτήτων συνεργασίας.

Στην διήμερη διαμονή της Αντιπροσωπείας, τα Μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τοπικούς επαγγελματίες και να ενημερωθούν για τους τοπικούς προβληματισμούς, αλλά και για τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης της δραστηριότητας του γιώτινγκ στην περιοχή.

eep logo