Βήματα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της Golden Ocean Group

tanker front

4 νέα πλοία στο στόλο της

Την παραγγελία τεσσάρων Kamsarmax πλοίων ανακοίνωσε η Golden Ocean Group Limited (GOGL) τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, τα τέσσερα πλοία έχουν χωρητικότητα 85.000 dwt και είναι πλοία τύπου eco. Τη ναυπήγησή τους θα αναλάβει κινεζικό ναυπηγείο, το οποίο κατασκευάζει ακόμα τρία πλοία ίδιων χαρακτηριστικών για λογαριασμό της GOGL. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση δύο Panamax πλοίων έναντι $37,2 εκατ. συνολικά. Μέρος αυτού του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί σχεδόν το 50% των ιδίων κεφαλαίων που απαιτούνται για την αγορά των τεσσάρων Kamsarmax πλοίων.

Υπενθυμίζεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση της GOGL με φόντο την ανανέωση του στόλου της. Νωρίτερα το 2021, και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά 18 πλοίων. Τα οκτώ εξ αυτών ήταν Kamsarmaxes ναυπηγημένα το 2020 και το 2021, ενώ τα υπόλοιπα δέκα ήταν Newcastlemaxes, ναυπηγημένα μεταξύ του 2019 και του 2021.

Τέλος, σημειώνεται πως η GOGL, η οποία εδρεύει στις Βερμούδες, είναι εισηγμένη στο Oslo Stock Exchange (OSE) και στον Nasdaq (OSE).

naftikachronika.gr

eep logo