Ιστορικό χαμηλό σε πειρατικές επιθέσεις στον κόλπο της Γουινέας!

piracy boat

Σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ΙΜΒ

Τα περιστατικά πειρατείας και ένοπλων ληστειών έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο ποσοστό τους πρώτους εννέα μήνες οποιουδήποτε έτους από το 1994 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου.

Υπήρξαν 28 περιστατικά στον Κόλπο της Γουινέας, σε σύγκριση με 46 το προηγούμενο έτος 2020. Η Νιγηρία ανέφερε μόλις τέσσερα περιστατικά, από 17 πέρυσι και 41 το 2018, επισημαίνοντας μια τάση επιθέσεων πειρατείας πιο μακριά στη θάλασσα και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες άλλων εθνών.
Τα περιστατικά πειρατείας συνήθως αναζωπυρώνονται από τον Σεπτέμβριο, όταν ο καλύτερος καιρός στον Κόλπο της Γουινέας διευκολύνει τη λειτουργία μικρών σκαφών πιο μακριά από την ακτή. Αλλά εξακολουθούσαν να είναι χαμηλά σε σύγκριση με πέρυσι: Το IMB ανέφερε ότι ένα μέλος του πληρώματος απήχθη το τρίτο τρίμηνο του 2021, έναντι 31 μελών του πληρώματος σε πέντε διαφορετικά περιστατικά κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου το 2020. Όλα τα φετινά επεισόδια του τρίτου τριμήνου ήταν εναντίον πλοίων σε αγκυροβόλια λιμένων, ανέφερε το IMB.

Αντίστοιχα, στα Στενά της Σιγκαπούρης σημειώθηκαν 20 περιστατικά ένοπλων ληστειών τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 — κυρίως «χαμηλού επιπέδου και ευκαιριακού χαρακτήρα» — από 15 πέρυσι και ένα το 2019, ανέφερε το IMB.

Τα περιστατικά στην Ινδονησία μειώθηκαν από 23 τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 σε έξι φέτος. Τέλος το Callao Anchorage του Περού είδε 15 αναφερόμενα περιστατικά, κυρίως κλοπές χαμηλού επιπέδου με τη χρήση μαχαιριών.

theseanation.gr

ETEKA_Desktop

eep logo