Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια στην ναυτεργασία

santorionios 2

Mε πρόσχημα την πανδημία


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά από την κατάθεση αιφνιδιαστικής τροπολογίας του ΥΝΑΝΠ για επιπλέον παράταση της μη εφαρμογής των οργανικών συνθέσεων στα ποντοπόρα πλοία, που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε το παρακάτω σχόλιο:
«Χωρίς να κρύβει πια τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα στη Βουλή μια ακόμη τροπολογία που παρατείνει για εννέα ακόμη μήνες το καθεστώς μη τήρησης των οργανικών συνθέσεων στα ποντοπόρα πλοία ελληνικής σημαίας.
Έτσι, ενώ όλες οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που λόγω πανδημίας ίσχυαν, δεν εφαρμόζονται πλέον, η ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει σε μια ακόμη απαράδεκτη και ρουσφετολογική τροποποίηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας, αποδεικνύοντας με σαφήνεια ποιους «αφεντάδες» εξυπηρετεί, σε βάρος των Ελλήνων ναυτικών και των οικογένειών τους.
Η ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Έλληνα ναυτικό. Η Κυβέρνηση, όμως, του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Ναυτιλίας έχουν επιλέξει, από τους πρώτους κιόλας μήνες θητείας τους να κηρύξουν ανοιχτά πόλεμο ενάντια στους Έλληνες ναυτικούς, φέρνοντας σειρά χαριστικών ρυθμίσεων που ανατρέπουν τα δεδομένα της ναυτεργασίας και υποβαθμίζουν το εισόδημά τους. Κάθε φορά που η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει, υποστηρίζει ότι οι τροποποιήσεις αυτές θα φέρουν περισσότερα πλοία στην Ελληνική σημαία. Δυο χρόνια όμως τώρα το μόνο που «φέρνουν» είναι ανεργία στους ναυτικούς και κανένα επιπλέον πλοίο στην σημαία της χώρας. Φαίνεται ότι η λίστα με τις «χάρες» που πρέπει να ξεπληρωθούν, δεν έχει τέλος».

 

eep logo