ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα

kavoi limani

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την Πανελλαδική 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα πλοία που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου από τις 6 το πρωί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ
«κατά τις ημέρες της άνω απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών, ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Καλεί δε, ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, ότι μπορούν να το πράξουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ταυτόχρονα ΖΗΤΑΕΙ την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΕΟ

ΑΠΛΑ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ οι οποίες και ευθέως σκοπεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας και μαθηματικά οδηγούν στην φτώχια και στην εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα..

Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Ενώστε την φωνή σας και τις δυνάμεις σας με το σύνολο των ναυτεργατών της Χώρας (εν ενεργεία και συνταξιούχων) για να δώσουμε όλοι μαζικά και δυναμικά την μόνη απάντηση που ταιριάζει :

Ο Χ Ι - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η συμμετοχή όλων μας στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ» .