Νέα ναυάγια στο Αιγαίο -3 βρέφη και ένας άνδρας πνίγηκαν

thalassa sosivio

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία βρέφη, στο μέχρι τώρα απολογισμό των νέων ναυαγίων στο Αιγαίο.

Παρά τους ανέμους που ξεπερνούν τοπικά τα 8 μποφόρ, οι πλαστικές βάρκες των Τούρκων δουλεμπόρων επιχειρούν ακόμη το ταξίδι προς τα ελληνικά νησιά, με κυρίως Αφγανούς μετανάστες να επιβαίνουν σε αυτές.

Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 10 αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

Στη Σάμο, μετά από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας. Από άλλα δυο σημερινά ναυάγια στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida.gr

ETEKA_Desktop

eep logo