ΟΜΥΛΕ: Μεγάλη επιτυχία στις πανλιμενικές κινητοποιήσεις

omyle

Αντιπροσωπεία της ΟΜ.Υ.Λ.Ε, των Ενώσεων Λιμενεργατών και Αρχιεργατών ΟΛΠ και ΟΛΘ, της ΠΟΥΥΕΝ, εκπροσώπων των παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων του Πειραιά, οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά καθώς και ο Πρόεδρος της ΛΑΕ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.
Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκαν οι θέσεις όλων των φορέων, οι οποίες ήταν κοινές στην απαίτηση να αποσυρθούν οι διαγωνισμοί πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ και να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.
Ιδιαίτερη έμφαση στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων δόθηκε στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των σταθερών θέσεων εργασίας και των ελεύθερων ΣΣΕ σε όλα τα Λιμάνια, καθώς και στην αρμονική συνύπαρξη Λιμανιών και πόλεων, όπως, επίσης, και στην ανάπτυξη των Λιμανιών.
Δυστυχώς, ο Υπουργός Ναυτιλίας, παρ’ όλο που δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, θα συνεχίσει το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό μοντέλο ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Προσπάθησε να μας πείσει ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά από «φτιασιδώματα» της διαδικασίας, όπως νέο Προεδρικό Διάταγμα για την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), ενώ υποσχέθηκε και την διάθεση των χερσαίων χώρων στους Δήμους.
Όσο για τους εργαζόμενους αρκέστηκε στην ισχύ της υπάρχουσας ΣΣΕ, η οποία, ως γνωστόν, είναι διετής, ενώ σιώπησε για τον νόμο των μαζικών απολύσεων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Ωστόσο αρνήθηκε να πεί λέξη για το σκάνδαλο των φοροαπαλλαγών που καρπούται η COSCO, παρά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Γίνεται πλέον φανερό, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, παρά μόνο η συστράτευση όλων των δυνάμεων που βρίσκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ σ’ αυτή την Κυβερνητική επιλογή σε κοινή αγωνιστική δράση.
Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα εντείνουν τις προσπάθειες κατά της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και κατά της πολιτικής που ισοπεδώνει τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός αγωνιστικού ενωτικού μετώπου που θα αντιστέκεται σε κάθε Κυβερνητικό βήμα προς την πώληση των Λιμανιών. Η πολιτική της Κυβέρνησης στα Λιμάνια είναι πλήρως απομονωμένη και με τους αγώνες μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Η πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 θα είναι ένα ακόμη βήμα ΑΓΩΝΑ.
Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα είναι αγωνιστικά παρόντες σε κάθε ενέργεια πώλησης των Λιμανιών.

eep logo