Τρ.Αλεξιάδης: Σκανδαλώδης η παραχώρηση του 16% του ΟΛΠ στην COSCO

alexiadis tryfon

Χωρίς την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων

Ο βουλευτής Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τη μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ στην Cosco, υπογραμμίζει:

"Με αφορμή τη μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ στην COSCO, χωρίς την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, (σχετικό δημοσίευμα: https://www.kathimerini.gr/economy/561470848/to-elegktiko-synedrio-enekrine-ti-symfonia-cosco-dimosioy/), υπενθυμίζω πως είχα προειδοποιήσει από τις 30/7 με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και από τον πιο επίσημο τόπο, στην Ολομέλεια της Βουλής, πως δεν θα μείνουμε απαθείς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Και επειδή παραπέμφθηκε πρώην Υπουργός για θέματα παράβασης καθήκοντος, προσέξτε, κύριοι του οικονομικού επιτελείου…. με πολιτική απόφαση παραδίδεται το 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO χωρίς να εκπληρώνονται οι συμβατικές υποχρεώσεις. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος και εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι ».

Το «καραμπινάτο» αυτό σκάνδαλο και η εξόφθαλμη παρανομία επιβράβευσης της καθυστέρησης στην εκτέλεση υποχρεωτικών επενδύσεων δεν θα μείνουν αναπάντητα. Με αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή, στο δρόμο και στα δικαστήρια, κάτοικοι, εργαζόμενοι και δημοτικές αρχές των παραλιμένιων Δήμων του Πειραιά, επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής και επαγγελματίες του παραναυτιλιακού κλάδου θα δώσουν απάντηση στα σχέδια εξαφάνισης των ποινικών ρητρών, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αφανισμού θέσεων εργασίας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος".

eep logo