Long Beach: Ολοκληρώθηκε ο νέος ηλεκτρικός τερματικός σταθμός του λιμανιού

Long Beach Container Terminal

Μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις για κοντέινερς στον κόσμο

Την ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Middle Harbour, ανακοίνωσε το λιμάνι του Long Beach.

Ο τερματικός σταθμός είναι εξοπλισμένος σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτρικό εξοπλισμό, έχει μηδενικές εκπομπές αερίων και χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση του λιμανιού ως μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις για εμπορευματοκιβώτια στον κόσμο.

Ο Mario Cordero, εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού, τονίζει πως ο τερματικός σταθμός είναι «ο πρώτος τερματικός σταθμός πλήρως εξηλεκτρισμένος και μηδενικών εκπομπών στον κόσμο» και «θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την απόδοση μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να διατηρήσουμε την θέση μας ως κορυφαία πύλη για τις μεταφορές στον Ειρηνικό».

Σημειώνεται πως η κατασκευή του έργου ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ξεκίνησε τον Μάιο του 2011. Τα πρώτα 611 στρέμματα άνοιξαν πέντε χρόνια αργότερα, όταν ολοκληρώθηκε η Φάση 1, ενώ η 2η φάση ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2017, με την επέκταση της εγκατάστασης σε 773 στρέμματα.

Η τρίτη και τελευταία φάση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021, αυξάνοντας την επιφάνεια του τερματικού σταθμού σε 1200 στρέμματα με ένα ολοκληρωμένο ναυπηγείο εμπορευματοκιβωτίων, ένα κτίριο διοίκησης και ένα σιδηροδρομικό ναυπηγείο που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται 1,1 εκατομμύρια teu ετησίως. 
Δεκατέσσερις γερανοί στη νέα τσιμεντένια αποβάθρα μήκους 1200 μέτρων, μπορών να ξεφορτώσουν τρία μεγάλα πλοία ταυτόχρονα.

Όλα τα πλοία που φτάνουν στον τερματικό σταθμό συνδέονται με τις μονάδες τροφοδοσίας στην ξηρά ενώ είναι ελλιμενισμένα, επιτρέποντάς τους να κλείσουν τους κινητήρες ντίζελ και να συνδεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο της ξηράς. Όλες οι μεγάλες κατασκευές έχουν προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, ενώ συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα πρότυπα για την Ενέργεια και τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό (LEED).

 

eep logo