Απαγόρευση δρομολογίων από τη Ραφήνα προς το Μαρμάρι λόγω πυρκαγιάς στην Κάρυστο

limani rafinas

Ελεγχόμενη η κατάσταση της φωτιάς - Διαχειρίσιμα τα μέτωπα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Είχε δοθεί εντολή νωρίτερα και για τους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό συνεταιρισμό Καρύστου (Ιατρών). 

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Απαγόρευση δρομολογίων από το Λιμενικό

Την απαγόρευση των δρομολογίων από το λιμάνι της Ραφήνας προς το Μαρμάρι της Εύβοιας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο, αποφάσισε για λόγους ασφαλείας το αρχηγείο του λιμενικού.

Μέχρι στιγμής από την Εύβοια απομακρύνθηκαν συνολικά 150 άτομα τόσο λόγω της φωτιάς, αλλά και άτομα που είχαν προγραμματισμένο δρομολόγιο για το πρωί της Δευτέρας.
 
Σε άμεση ετοιμότητα αν παραστεί ανάγκη για να απομακρυνθούν πολίτες, βρίσκονται ιδιωτικό σκάφος, σκάφη του λιμενικού, ενώ σε επιφυλακή για να συνδράμουν βρίσκονται και στελέχη του λιμενικού.

Οι κυκλοφοριάκες ρυθμίσεις 

Λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Λέπουρων - Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Πηγή: skai.gr

eep logo