Δρίτσας προς Βαρβιτσιώτη: Καμιά σκιά στις μεταθέσεις λιμενικών

noor one color

Με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε αναφορικά με το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο πρώην Υπουργός & Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «για την αιφνίδια απομάκρυνση από τη διερεύνηση της υπόθεσης Noor One, με την κατάσχεση 2 τόνων ηρωίνης, των στελεχών του Λ.Σ. που συμμετείχαν επιτυχώς στην επιχείρηση». Ο Θ. Δρίτσας αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε «σκιά» στις μεταθέσεις λιμενικών – «δεν έχει γίνει καμιά μετάθεση ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Portnet.
Ολόκληρη η δήλωση του υπ. Ναυτιλίας έχει ως εξής:
«Στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 08/10/2015 στη Βουλή ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα απαντήσω αναλυτικά, μέσα από την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία. Όμως, στην ουσία των ερωτημάτων και των καταγγελιών, έχω ήδη δώσει σαφέστατες -κατά τη γνώμη μου- απαντήσεις, προς την έγκριτη συντάκτρια της Εφημερίδας των Συντακτών κα. Άντα Ψαρρά, η οποία και ανέδειξε πρόσφατα το ζήτημα, με πρωτοσέλιδο και εκτενές δισέλιδο -στις εσωτερικές σελίδες- δημοσίευμα στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 3-4 Οκτωβρίου 2015. Η απάντησή μου στην κα. Άντα Ψαρρά, δημοσιεύθηκε στη σελίδα 23 του φύλλου της εφημερίδας της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2015. Εκτιμώ, ότι η απάντησή μου αυτή, δεν αφήνει κανένα κενό.
Για την ανάγκη πάντως ενημέρωσης όλων, θεωρώ υποχρέωσή μου να επαναλάβω, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου στην πρώτη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ζήτησα και τέθηκαν υπόψη μου, καμία μετάθεση στελέχους ή στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν συμβολή στη διερεύνηση της υπόθεσης Noor One, δεν έχει γίνει. Ελάχιστες μεταθέσεις ή μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν μετά από αίτημα των ιδίων και δεν αφορούν σε στελέχη που συμμετέχουν στη διερεύνηση της παραπάνω υπόθεσης.

Βεβαιώνω -για μια ακόμα φορά- ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θεωρούμε καθήκον να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε συνεργασία με τις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές. Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί ή να καθυστερήσει η περαιτέρω έρευνα, λόγω μεταθέσεων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Ενημερώνω, επίσης, ότι από τον Ιούνιο του 2015 η αρμόδια Υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά την ολοκλήρωση της τότε έρευνας ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, έχει επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Για όποια περαιτέρω διερεύνηση, είναι αναγκαία νέα εισαγγελική παραγγελία. Αυτή τη στιγμή, καμία δικογραφία σχετική με την υπόθεση δε βρίσκεται στα χέρια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Τέλος, θεωρώ αυτονόητο και καλώ τους πάντες να το θεωρήσουν επίσης ως αυτονόητο, ότι το Υπουργείο κι εγώ προσωπικά, είμαστε ανοικτοί στην όποια επισήμανση ενδεχόμενων παραλείψεων. Η υπόθεση Noor One και κάθε παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα, πρέπει να συναντά την απόλυτη εγρήγορση και συνέπεια του Κράτους και των Υπηρεσιών και φυσικά η Κυβέρνηση κι εγώ ως Υπουργός, έχουμε την ευθύνη να το εγγυηθούμε».