Το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά

kavos naftergatis

Που κήρυξε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά να κηρύξει παράνομη την απεργία των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε μία προκλητική απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτητη του Εφοπλιστών και κήρυξε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών. Στόχος να τους απαγορεύσει την συμμετοχή τους στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη που επιχειρεί να σφαγιάσει τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή η απόφαση που από την ΓΣΕΕ χαρακτηρίζεται σαν ένα «ισχυρό ράπισμα στη Δημοκρατία, μια επικίνδυνη σελίδα για τη δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα» μας δίνει μία πρώτη γεύση από την επόμενη ημέρα στην περίπτωση που περάσει το προαναφερόμενο νομοχέδιο.

Θυμίζουμε ότι η απεργία έχει προκηρυχθεί εδώ και 10 ημέρες από πρωτοβάθμιιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και Εργατικά Κέντρα της χώρας. Με το τρέχον νομοθετικό πλαίσιο είναι καθόλα νόμιμη.

Το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά και από το ελληνικό Σύνταγμα ως δικαίωμα με συλλογική και ατομική διάσταση για την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερία.

Στηρίζουμε ενεργά και συμπαρατασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, και με τους ναυτεργάτες που αύριο για μία ακόμη φορά κινητοποιούνται ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Pin It