Ελληνική ναυτιλιακή αγόρασε 12 πλοία έναντι 233,9 εκατ. δολαρίων

containership leaving

Τα πλοία θα παραδοθούν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

Στην απόκτηση 12 νέων πλοίων από την Borealis Finance, έναντι 233,9 εκατ. δολαρίων, προχώρησε η Global Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου.

Πρόκειται για containerships μέσης χωρητικότητας περίπου 3.000 TEUs και ηλικίας 11 ετών, ενώ είναι όλα ναυλωμένα με κορυφαίες εταιρείες τακτικών γραμμών, με υπόλοιπο διάρκειας από τρεις έως και 25 μήνες.

Τα πλοία θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν περίπου 60,5 εκατ. δολάρια στα προσαρμοσμένα EBITDA για τους πρώτους 12 μήνες.

"Αυτές οι προσθήκες στο στόλο θα αυξήσουν την έκθεσή μας σε workhorse feeders και handysizes, τα οποία λειτουργούν σήμερα με ναύλα ρεκόρ, λόγω ισχυρής ζήτησης και πλήρους απασχόλησης” σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, Γιώργος Γιουρούκος.

"Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι τόσο για τις προοπτικές των μικρότερων και μεσαίου μεγέθους containerships όσο και για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει να εφαρμόζει μία στρατηγική ανάπτυξης με συμφωνίες ναυλώσεων, η οποία βελτιώνει τα έσοδα και προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής μερισμάτων” πρόσθεσε.

Με τις νέες προσθήκες, ο στόλος της ναυτιλιακής, η οποία είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, θα αποτελείται από 62 containerships, συνολικής χωρητικότητας 322.770 TEUs.

capital.gr

Pin It