Τουλάχιστον 26 νεκροί από τη σύγκρουση πλοίων στο Μπαγκλαντές

bangladesh sygkroush ploion

Οι επιβάτες εγκατέλειπαν την Ντάκα μετά την ανακοίνωση για εθνικό λοκντάουν

Ένα πορθμείο στον ποταμό Σιταλακσίγια, στα νότια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, το οποίο μετέφερε περίπου 50 επιβάτες, συγκρούστηκε χθες με ένα φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Σήμερα ανασύρθηκαν από το ποτάμι 21 πτώματα.

Το πορθμείο "Sabit Al Hasan" βυθίστηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από την βιομηχανική συνοικία Ναραγιανγκάντζ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Ντάκα, κι ενώ κατευθυνόταν προς την γειτονική συνοικία Μουνσιγκάντζ, ανακοίνωσε ο διαχειριστής της Ναραγιανγκάντζ, Μουστάιν Μπιλά.

"Τα περισσότερα από τα πτώματα βρέθηκαν μέσα στο βυθισμένο πορθμείο όταν ρυμουλκήθηκε στην όχθη", είπε ο ίδιος.

Η αστυνομία και αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την στεριά.

Συγγενείς των επιβατών συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους.

Διασώστες, περιλαμβανομένων δυτών από την πυροσβεστική υπηρεσία, αναζητούσαν σήμερα επιζώντες ενώ τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δυσχέρανε η χθεσινοβραδυνή καταιγίδα.

Το πορθμείο ήταν γεμάτο από επιβάτες που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για την επιβολή εθνικού λοκντάουν μιας εβδομάδας, ξεκινώντας από σήμερα, με στόχο την ανάσχεση των κρουσμάτων κορονοϊού που αυξάνονται.

Το Μπανγκλαντές κατέγραψε χθες ημερήσια αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων--7.087--με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 637.364.

Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε ναυτικά δυστυχήματα με πορθμεία στο Μπανγκλαντές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP