Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Hellenic Seaplanes - IFLY!

hellenic seaplanes ifly 03

Οι δύο αναδυόμενες εταιρείες μοιράζονται το όραμα της επόμενης ημέρας…

H Hellenic Seaplanes που ανοίγει την αγορά των υδροπλάνων ανακοινώνει την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία IFLY, του ομίλου iGroup, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων.
Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και αναγκών του τουρισμού αλλά και του τομέα μεταφορών μεγιστοποιώντας τις επιλογές του επιβατικού κοινού.

hellenic seaplanes ifly 01

Η στρατηγική συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σε τρία, αλληλένδετα επίπεδα:
1. Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της IFLY στο αεροδρόμιο Μεγάρων από πλευράς Hellenic Seaplanes για την υποστηρικτική λειτουργία των υδροπλάνων της, καθώς εκεί θα αποτελέσει το κέντρο της εταιρείας για τη συντήρηση και έλεγχο των αεροσκαφών της καθώς και για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα.
2. Δικτύωση & ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών παρέχοντας συνδυαστικά τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα στοχεύοντας πάντα την αύξηση της επιβατικής κίνησης με τα πτητικά τους μέσα.
3. Ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και διαμόρφωση κοινών προτάσεων στρατηγικής για την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος - επενδυτικού και επιχειρηματικού - που θα προάγει την ανάπτυξη μιας νέας αεροπορικής εποχής στην Ελλάδα βασισμένης στις συνδυασμένες μεταφορές.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Μεγάρων και συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν το πλάνο των διαδικασιών που θα ακολουθηθεί για την κατάλληλη συντήρηση του στόλου υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes, τα οποία σύντομα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις πρώτες πτήσεις βάζοντας στόχο την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

hellenic seaplanes ifly 06

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών στελέχη της Hellenic Seaplanes μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Νικόλα Χαραλάμπους ενώ από πλευράς IFLY παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Βέρπης και ο κ. Δημήτρης Κώττας, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επενδύσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFLY κ. Γιώργος Βέρπης ανέφερε σχετικά μετά την υπογραφή της στρατηγικής συνεργασίας «Η εταιρεία μας πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις σε καθημερινή βάση, σε όλους τους προορισμούς της Ελλάδας αλλά και σε γειτονικές χώρες. Ο στόλος μας αποτελείται από επτά δικινητήρια ελικόπτερα και δύο ιδιωτικά Jet, διαθέτουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Μεγάρων όπου διατηρούμε την μεγαλύτερη Βάση Συντήρησης με υψηλές τεχνολογικά προδιαγραφές, μικρών αεροσκαφών, στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.
Η στρατηγική συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα, θα βοηθήσει στην ευόδωση των σχεδίων της Hellenic Seaplanes για την υλοποίηση του αντικειμένου της που αφορούν την πραγματοποίηση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα. Μαζί θα θέσουμε ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο, το οποίο θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και τις απαιτήσεις μεταφοράς του σε όλα τα συμβατικά αεροδρόμια/ ελικοδρόμια, σε όλα τα υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία της χώρας με οργανωμένες και charter πτήσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι η ενίσχυση τα τουριστικής βιομηχανίας διαμορφώνοντας την τουριστική ταυτότητα πολλών περιοχών της Ελλάδας που δεν διαθέτουν αεροπορικό μεταφορικό δίκτυο.»

hellenic seaplanes ifly 05

Το καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτό» για τη Hellenic Seaplanes και την εφαρμογή του πλάνου της για πτήσεις στους ελληνικούς ουρανούς με υδροπλάνα από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής σεζόν!

Ο Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους σε σχετική αναφορά είπε:
«Σήμερα, αυτή η στρατηγική συνεργασία δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της λειτουργίας των υδροπλάνων αλλά και ένα καθοριστικό βήμα για την ωρίμανση της νέας αγοράς των υδροπλάνων της χώρας.
Στα πλάνα του στρατηγικού σχήματος είναι η συνεργασία και διασύνδεση των προσφερόμενων υπηρεσιών των δύο εταιρειών δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο μεταφορικό προϊόν στην Ελλάδα. Το φάσμα των δραστηριοτήτων που καλύπτει η ΙFLY συνδέεται άρρηκτα με τις υπηρεσίες της Hellenic Seaplanes που περιλαμβάνουν επιβατικές πτήσεις με υδροπλάνα, την οργάνωση και εκτέλεση διάφορων τύπων αεροπορικού φορτίου, επιβατών VIP, αεροδιακομιδές, τουριστικές-περιηγητικές πτήσεις καθώς και ναυλωμένων και άλλων μη προγραμματισμένων αεροπορικών δραστηριοτήτων με υδροπλάνα.
Η συνεργασία Hellenic Seaplanes και IFLY σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την εκκίνηση της πτητικής λειτουργίας των υδροπλάνων μας φέτος το καλοκαίρι. Τα αεροσκάφη μας θα πραγματοποιούν αξιόπιστες, ποιοτικές και πάνω από όλα ασφαλείς πτήσεις καθώς ο νευραλγικός τομέας της συντήρησης, του ανεφοδιασμού και λεπτομερούς ελέγχου των αεροσκαφών αναλαμβάνει μια εταιρεία με επιτυχημένη πορεία στο χρόνο, με υποδομές και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών!»

Η βάση συντήρησης, επισκευής και ελέγχου που θα χρησιμοποιεί πλέον η Hellenic Seaplanes για τα υδροπλάνα της είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδόν και παράλληλα μία από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Η κατασκευή της βάσης έγινε με υψηλές και απαιτητικές προδιαγραφές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρη πιστοποίησή της.

Ο χώρος έχει συνολικά εμβαδόν 3.100 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους συνεργείων (ηλεκτρονικά αεροσκαφών, μηχανουργείο κ.α.) γερανογέφυρα, computer room ειδικών προδιαγραφών αποθηκευτικούς χώρους, τεχνική βιβλιοθήκη, γραφεία και αίθουσα εκπαίδευσης προσωπικού.

ETEKA_Desktop

eep logo