«Αγκυροβόλιο» Ζώη στο Ναυτιλίας;

zohs christos

Ισχυρή πιθανότητα να παραμείνει υπουργός Ναυτιλίας ο νυν υπηρεσιακός Χρ. Ζώης προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών. Αν και η συγκρότηση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, η πιθανότητες να μείνει ο «Καραμανλικός» Χρήστος Ζώης στο λιμάνι εμφανίζονται αυξημένες, κατ’ αρχήν για δυο λόγους.
Πρώτον, ότι δεν υπάρχει «προσφερόμενο» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, κάτι που αναμφισβήτητα θα γίνει, βάσει Συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες. Και δεύτερο διότι η παραμονή του θα σηματοδοτεί την άρρητη σχέση Τσίπρα-Καραμανλή.
Ο πρωθυπουργός υπέδειξε και υπέβαλλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ιστορικό εκφραστή του «Καραμανλισμού» στη χώρα, ενώ επιπλέον οι εκτιμήσεις είναι πως ο Αλ.Τσίπρας θα ήθελε πλέον να αρχίσει να αφήνει τη σφραγίδα του στο πολιτικό σκηνικό ως ο πολιτικός εκείνος που προέρχεται από την Αριστερά και ηγεμονεύει σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους που εκκινούν από την Κεντροδεξιά και εκτείνονται έως την Αριστερά.

eep logo