Κι άλλο ναυάγιο στο Αιγαίο...

limeniko metanastes varkes

Ακόμη ένα ναυάγιο έγινε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, ενώ δεν έχει τελειωμό η οδύσσεια των προσφύγων.

Ένα νεκρό κοριτσάκι περίπου 6 χρόνων, είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το νέο ναυάγιο που συνέβη λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων το σκάφος στο οποίο επέβαιναν 48 μετανάστες χτυπήθηκε από μικρό επιβατικό σκάφος και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί επιχείρηση πλωτών και ελικοπτέρων του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων στην περιοχή της Μυτιλήνης. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 24 μετανάστες ενώ αγνοούνται ακόμα 23.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λέμβο επέβαιναν εννέα παιδιά κάτω των 12 ετών, από τα οποία αγνοούνται ακόμα 7, και 11 ή 12 γυναίκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η βάρκα ανατράπηκε από τα κύματα εμπορικού πλοίου που εκείνη την ώρα έπλεε πολύ κοντά στο σημείο όπου ήταν η βάρκα με τους μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες μόνο ημέρες από την τραγωδία με το ναυάγιο στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.

protothema.gr