Λιμενικό: Βίντεο από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Ανατολικό Αιγαίο

metanastes labedouza

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν του Φαρμακονησίου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 34 μετανάστες και πρόσφυγες, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών.

Όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά, έτσι και στο συγκεκριμένο, χρησιμοποιήθηκε απολύτως ανασφαλές σκάφος με επιβαίνοντες μεγάλο αριθμό ατόμων, στα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν εγκλωβισμένοι οι παραπάνω άτυχοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων 15 ανήλικα παιδιά και βρέφη.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να δείτε εδώ βίντεο, από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των σορών και αναζήτησης τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια του ημιβυθισμένου σκάφους, στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου.

Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πάντοτε αλλά ειδικότερα φέτος όπου καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών, έχει αναπτύξει κατά μήκος των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX, μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί, αφενός στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αφετέρου, στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα.

Τονίζεται ότι, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διασώσει από τη θάλασσα συνολικά 61.457 ανθρώπινες ψυχές. 68 από αυτές διασώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, στο περιστατικό του Φαρμακονησίου.

Από τις διασώσεις αυτές, που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, μπορείτε να δείτε εδώ βίντεο, που ελήφθη μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό περιστατικό του Φαρμακονησίου, στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και στο οποίο αναδεικνύεται η ανθρωπιστική δράση των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο της αποστολής που του εμπιστεύεται η Ελληνική Πολιτεία και παρά τις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας, θα συνεχίσει αταλάντευτα την άοκνη προσπάθειά του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ζωής, διασώζοντας κάθε άτομο που κινδυνεύει στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του.

Δείτε τα Βίντεο.

Α Μέρος

 

 Β Μέρος

 

 

eep logo