Θ.Δρίτσας: Απολογισμός πεπραγμένων στο υπουργείο Ναυτιλίας

ypoyrgeio naftilias

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κοινοποίησε τα βασικά σημεία απολογισμού των πεπραγμένων του στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «στο τέλος Αυγούστου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παρουσίας της κυβέρνησης της Αριστεράς, στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στους επτά μήνες που προηγήθηκαν, επιχειρήθηκε η υλοποίηση του σχεδιασμού για το
Υπουργείο, η οποία είχε στο επίκεντρό της, τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, του σεβασμού στο ρόλο και την υπευθυνότητα των στελεχών και του σεβασμού των διαδικασιών. Υλοποιήθηκαν πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, που είχαν σαν γνώμονα την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων και τον προγραμματισμό των ενεργειών για τις αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Υπήρξαν τομείς, στους οποίους οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις είχαν άμεσο αποτέλεσμα και άλλοι, στους οποίους δημιουργήθηκαν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, για τη συνέχιση της προσπάθειας, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Οξύτατα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, όπως η απλήρωτη ναυτική εργασία και οι δυσλειτουργίες στην ακτοπλοΐα, μας υποχρέωσαν – ιδιαίτερα τους τρεις έως τέσσερεις πρώτους μήνες – να αφιερώνουμε καθημερινά ατέλειωτες ώρες, για την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους. Επίσης, από την πρώτη στιγμή και μήνα με το μήνα, το Υπουργείο και το Λιμενικό Σώμα, σε διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Κοινοτικές Αρχές, τη FRONTEX, την Ύπατη Αρμοστεία του ΠΗΕ, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης μέχρι και τον Πρωθυπουργό, εργαστήκαμε ασταμάτητα για το σχεδιασμό της επαρκούς αντιμετώπισης του τεράστιου όγκου των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Ο σύντομος απολογισμός επιδιώκει να παρουσιάσει τα βασικά σημεία του έργου, που συντελέστηκε αυτή την περίοδο.

eep logo