Ο υπουργός Ναυτιλίας στο Φαρμακονήσι

elikoptero DauphinΣτο Φαρμακονήσι έχει ήδη μεταβεί από το πρωί με ελικόπτερο Dauphin του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπια για την ευρεία επιχείρηση διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και ανάσυρσης 34 σορών, που έχει ξεκινήσει από πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και να παρακολουθήσει από κοντά, την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Στην περιοχή βρίσκονται ήδη, ο Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ και ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος ΠΑΤΡΙΝΟΣ, για τη συνδρομή και τον συντονισμό των ενεργειών των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, για την αποτελεσματική διαχείριση του συμβάντος.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες Κλιμακίου Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Βαθέων Καταδύσεων (Μ.Υ.Α) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, προς περαιτέρω έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής για τον εντοπισμό τυχόν λοιπών αγνοουμένων.

eep logo