CrewCare: Ψηφιακή πλατφόρμα για την ψυχική υγεία των ναυτικών

crew calling

Διευκολύνει την παρακολούθηση κινδύνων ευημερίας, γενικής υγείας και COVID-19

Τέθηκε σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η παρατήρηση της ψυχικής υγείας των ναυτικών.
Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή Safebridge CrewCare, που αναπτύχθηκε από κοινού από την εθελοντική ομάδα Container Shipping Support Seafarers(CSSS), τη ναυτιλιακή εταιρεία EdTech Safebridge, την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Motion Ventures και τα Πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και του Πλύμουθ, η οποία ενθαρρύνει τους ναυτικούς να ανοιχτούν για τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για να μετριάσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και αυτοκτονίας.

Η εφαρμογή διευκολύνει την ικανότητα των διαχειριστών πληρωμάτων να παρακολουθούν την κατάσταση των κινδύνων ευημερίας, γενικής υγείας και COVID-19 των ναυτικών, αλλά τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναλάβουν άμεση δράση και να προσφέρουν άμεση υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης ενσωματώνει ένα επαγγελματικά καταρτισμένο ερωτηματολόγιο με βάση τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ιατροί για να λάβουν αποφάσεις όταν παρουσιάζονται τα συμπτώματα ενός ασθενούς. Ένας αλγόριθμος αξιολογεί τις απαντήσεις πολλαπλών επιλογών που δίνονται για να βαθμολογήσει τη διάθεση του ναυτικού από 1 (χαμηλού κινδύνου) σε 10. Εάν ένας χρήστης βαθμολογηθεί με 9 ή 10, τότε το πρόσωπο αυτό προσδιορίζεται και μπορεί να αναληφθεί δράση από την εταιρεία διαχείρισης πλοίων για την κινητοποίηση κατάλληλα ειδικευμένου προσωπικού για την υποστήριξη του ατόμου.

Η εφαρμογή συνδυάζει λειτουργίες που προέρχονται από τις πλατφόρμες Motion Ventures και Safebridge για να προσφέρει ένα ενιαίο κεντρικό σημείο για την αξιολόγηση, την παρακολούθηση και την ανταπόκριση στις ανάγκες ψυχικής υγείας και ευημερίας των ναυτικών ενώ διαθέτει επίσης ενσωματωμένη λειτουργία επικοινωνίας και παρέχει πρόσβαση στην 24ωρη γραμμή βοήθειας του Διεθνούς Δικτύου Ναυτικών (ISWAN) SeafarerHelp.

theseanation.gr

eep logo