Συμπαράσταση ΠΕΣ-ΝΑΤ στην απεργία των ναυτεργατών

nat

Κάλεσμα για τις 23 και 24 Φλεβάρη

Η διοίκηση και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, με ανακοίνωσή της "θεωρεί δεδομένη τη συμπαράσταση και βοήθεια για την υλοποίηση και επιτυχία της απεργίας των συνάδελφων ναυτεργατών τις 23 και 24 Φλεβάρη 2021 καθώς και την όποια συνέχεια μια και τα αιτήματα της απεργίας των εν ενεργεία συναδέλφων εκφράζουν και τους συνταξιούχους. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η κατάργηση της δουλειάς στα καράβια με συγκροτημένα δικαιώματα καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων από τη μια και από την άλλη σμπαραλιάζει της συντάξεις που θα πάρουν οι ελάχιστοι ναυτεργάτες που θα μείνουν.

Η επίθεση αυτή που έχει ξαποληθεί από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ενεργεία και συνταξιούχων θα εντείνεται και επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί με ταξικά οργανωμένο μαζικό αγώνα.

Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των υγειονομικών και τη στήριξη στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τη λείψει μέτρων για την υγεία με ενίσχυση των μονάδων υγείας όλων των βαθμίδων με προσωπικό, υποδομές και αναλώσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη της ΠΕΣ/ΝΑΤ να βρεθούν το πρωί τις 23 και 24 Φλεβάρη στο λιμάνι παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας".

eep logo