Ο Γ.Ραγκούσης στο πλευρό της ΣΕΝΑΒΙ

ragkousis giannis

Κατάθεση αναφοράς του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά

«Εξώδικο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) προς τον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και προς το Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Επενδύσεων, με αίτημα τη μη ανάκληση νόμιμων διοικητικών πράξεων της Διοίκησης και της αριθμ. 180/2020 απόφασης της ΡΑΛ, προς εξυπηρέτηση μονοπωλιακών πρακτικών της ΟΛΠ Α.Ε στη διαχείριση αποβλήτων επισκευής πλοίων.

Σύμφωνα με τον ΣΕΝΑΒΙ, πρόκειται για απαράδεκτη παρέμβαση με στόχο να μην εξεταστεί από το ΣτΕ κρίσιμο ζήτημα για τη Ναυτιλία και τη Ναυπηγοεπισκευή.»

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Ιωάννης Ραγκούσης, κατέθεσε ως Αναφορά την από 17.02.2021 Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία -Πρόσκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) προς τον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Επενδύσεων, με την οποία αιτείται τη μη ανάκληση νόμιμων διοικητικών πράξεων της Διοίκησης σχετικών με την παράδοση και διαχείριση αποβλήτων της Ναυπηγοεπισκευής, προς εξυπηρέτηση μονοπωλιακών πρακτικών του παρόχου ΟΛΠ ΑΕ, παρεμποδίζοντας την εξέτασή αυτών από το ΣτΕ.

Επιπλέον, ο ΣΕΝΑΒΙ ζητά τη μη ικανοποίηση του αιτήματος του διευθυντικού στελέχους του ΟΛΠ ΑΕ και Προέδρου της ΕΛΙΜΕ, ο οποίος ζητά την ανάκληση της αριθμ 180/2020 απόφασης της ΡΑΛ, που διασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των μελών του ΣΕΝΑΒΙ, να επιλέγουν πάροχο για παράδοση των αποβλήτων επισκευής πλοίων. Σύμφωνα με τον ΣΕΝΑΒΙ, π​ρόκειται για απαράδεκτη παρέμβαση, που στοχεύει στην παρεμπόδιση εξέτασης κρίσιμου ζητήματος για τη Ναυτιλία και τη Ναυπηγοεπισκευή από το ΣτΕ.