Παραίτηση Χλωμούδη από τη ΡΑΛ

chlomoudis kostas wnt

Ο καθηγητής του ΠΑΠΕΙ αφήνει αιχμές για «κυκλώματα» και «κρατιστές»

Την παραίτησή του από την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) υπέβαλλε προ ημερών και δημοσιοποίησε αργά τη Δευτέρα τα βράδυ, αφού είχε ήδη διαρρεύσει στον Τύπο, ο καθηγητής και κοσμήτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κώστας Χλωμούδης.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, θέλησε με την απόφαση αυτή της παραιτήσεως, να παραμείνει συνεπής με την επιστημονική του θέση για τη σημασία και το ρόλο του Λιμενικού Ρυθμιστή, ιδιαιτέρως στη χώρα μας, με τις ξεχωριστές και πρωτόγνωρες συνθήκες συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη λιμενική βιομηχανία.

Επί της ουσίας ο Κώστας Χλωμούδης εκτιμά ότι επιτελείται ένα πλήγμα για τη λειτουργία του φιλελεύθερου κράτους, με ωφελούμενους από τη μια παράγοντες που "δρουν εκτός ορίων θεμιτού ανταγωνισμού" και από την άλλη κρατικιστές που χρησιμοποιούν τα κόμματα για την υποστήριξη ιδιοτελών συμφερόντων.

Πιστεύει δε πως η αποδυνάμωση των ρυθμιστικών δυνατοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, με αυτήν την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβερνήσεως, δημιουργεί ένα εκρηκτικό πλαίσιο αντιθέσεων που το συγκεκριμένο Υπουργείο, επί της Ναυτιλίας, όχι απλώς δεν μπορεί αλλά, θεσμικά δεν επιτρέπεται να ρυθμίσει, μιας και θα είναι ο αντίδικος...

Ο Κώστας Χλωμούδης εκτιμά πως οι εξελίξεις αυτές θα λειτουργήσουν τόσο εις βάρος της χώρας όσο και εις βάρος επενδυτών που θα θελήσουν να τοποθετούν στον χώρο της λιμενικής βιομηχανίας.

eep logo