Ανανεώθηκαν τα κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

synenosis prosfora

Μια ακόμη δωρεά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

O φορέας συλλογικής κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, παρά την έξαρση της πανδημίας, δυο σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πιο συγκεκριμένα υλοποιεί το πρόγραμμα προσφοράς κλινοσκεπασμάτων σε όλα τα δημόσια θεραπευτήρια της χώρας καθώς και το πρόγραμμα ανακαίνισης των χώρων υγιεινής νοσοκομειακών μονάδων του ΕΣΥ στην Αττική, δυο πρωτοβουλίες που εξαγγέλθηκαν ένα χρόνο πριν παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτές τις μέρες και εν μέσω των αυξημένων αναγκών νοσηλείας χιλιάδων συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις και η προσφορά κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία όλων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ. Τα προσφερόμενα είδη έχουν ήδη παραληφθεί από τα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, νησιά Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και Κρήτη καθώς και σε περισσότερες από 45 ακόμη πόλεις της χώρας. Η σημαντική αυτή δωρεά αφορά νοσοκομειακά λευκά είδη ειδικών προδιαγραφών, ιματισμού ενηλίκων και συγκεκριμένα 106.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλαροθήκες και 28.000 κουβέρτες καθώς και ιματισμού παίδων-βρεφών και αναλυτικότερα 2.000 σεντόνια, 2.000 μαξιλαροθήκες, 2.000 κουβέρτες και 4.000 πάνες φανέλες/ χνουδάτα.

Παράλληλα, με τη συμβολή της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αναβαθμίζονται οι χώροι υγιεινής δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και σύντομα στο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ενώ ακολουθούν τα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΝΙΚΑΙΑΣ. Επίσης είναι σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες για τα επόμενα τρία νοσοκομεία, ΑΤΤΙΚΟΝ, Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ και ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε σχετικά: «Η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συνεχίζει αδιάλειπτα και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, το έργο της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα μέλη της ελληνικής εφοπλιστικής και ναυτιλιακής κοινότητας για την συμμετοχή τους σε αυτά τα ιδιαίτερα απαιτητικά έργα αναβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας».

eep logo