Συνταξιούχοι Αξιωματικοί καθηγητές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

aen aspropyrgou

Πρωτοβουλία για τη ναυτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης με έμπειρους ναυτοδιδασκάλους, συνταξιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς, υπογράμμισε χθες από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρουσιάζοντας τροπολογία η οποία προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις απασχόλησης συνταξιούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών ως καθηγητές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η μεγάλη εμπειρία τους συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγή στελεχών, Πλοιάρχων και Μηχανικών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθιστώντας τους συνάμα ανταγωνιστικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Απώλεια της παρουσίας τους στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, ιδιαίτερα των νησιών, θα προκαλούσε αδυναμία λειτουργίας του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης με δυσμενέστατες συνέπειες για την εξέλιξη των σπουδών των δοκίμων Πλοιάρχων και Μηχανικών», ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συμπλήρωσε: «Με την τροπολογία αναγνωρίζουμε την πολύτιμη και πολυετή συνεισφορά των ναυτοδιδασκάλων στην Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, και εξασφαλίζουμε, για το τρέχον και το επόμενο εκπαιδευτικό έτος, την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού της Χώρας μας».

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι πολύ σύντομα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

«Η ναυτική εκπαίδευση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας και είναι άμεσα συνυφασμένη με την διατήρηση του ηγετικού ρόλου που διαδραματίζει η Χώρα μας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο. Για μας, η εκπαίδευση των ναυτικών συνιστά, μια αδιάκοπη προσπάθεια παραγωγής υψηλής ποιότητας νέων στελεχών του εμπορικού ναυτικού» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης. «Είναι ώρα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές που διασφαλίζουν την αναβάθμιση της, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της ιδιαιτέρως ανταγωνιστικής παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς».

eep logo